Sałatka z zielonej i czerwonej soczewicy

Ocena:

4.44 (174)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

Sałatka z dwóch odmian soczewicy, zielonej i czerwonej, z czosnkiem i ze szczypiorkiem.

Składniki:

  • po szklance zielonej i czerwonej soczewicy
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 2–3 łyżki oliwy
  • po łyżeczce siekanego szczypiorku i natki
  • sól

Sałatka z zielonej i czerwonej soczewicy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Zieloną soczewicę zalać gorącą wodą, moczyć przez 30 min, ugotować na miękko. Czerwoną soczewicę ugotować (bez moczenia i krótko, bo szybko się rozpada).
  • ■ Gorące soczewice połączyć, dodać wyciśnęty czosnek, doprawić solą, dodać oliwę,
  • wymieszać odstawić na godzinę. Przed podaniem dodać szczypiorek i natkę. Podawać w temperaturze pokojowej.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne