Kanapka z morską rybą

Ocena:

4.45 (145)

  • 30 min.
  • dla 3 osób

Przepis na kanapkę zwaną "Wietnamczyk"

Składniki:

  • 2 filety z morskiej ryby
  • czerwona pasta curry
  • olej
  • bagietka
  • masło
  • majonez
  • 2 dymki ze szczypiorem, 1/2 marchewki, 1/2 ogórka – pokrojone w jak najdłuższe i najcieńsze paski
  • kilka gałązek świeżej kolendry lub mięty
  • garść roszponki
  • łyżeczka tajskiego sosu chili

Kanapka z morską rybą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety nacieramy dokładnie pastą curry i smażymy na chrupiąco z obu stron na oleju, osączamy na papierze kuchennym. Bagietkę rozcinamy wzdłuż na pół, smarujemy masłem, obsmażamy na chrupiąco. Smarujemy majonezem, nakładamy dymkę, marchewkę i ogórka, rybę, zioła, roszponkę i sos tajski. Składamy, kroimy na 2–3 części.

Porady

Zobacz też: Turbot – elegancka ryba, której warto posmakować

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne