sos szczypiorkowy

Ocena:

4.47 (151)

  • 25 min.
  • dla 1 osoby
szybki i bardzo pyszny sos

Składniki:

  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 dag masła
  • 2 łyzeczki mąki
  • 1 szkl. rosołu
  • 3-4 łyżki śmietany sól

Sos szczypiorkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • szczypiorek opłukac i pokroic drobno.W rondelku rozetrzec surowe masło z mąką,rozprowadzic gorącym rosołkiem i mieszając zagotowac.
  • następnie dodac szczypiorek,śmietane,sól do smaku i razem podgrzac ale nie gotowac.
  • Podawac do JAJ GOTOWANYCH LUB SADZONYCH,DO SZTUKI MIĘSA,DO RYB,ZIEMNIAKÓW MŁODYCH ITP.:
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne