Rolada rybna

Ocena:

4.47 (163)

  • 20 min.
  • dla 6 osób

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 40 minut Porcja: 130 kcal

Składniki:

  • 60 dag filetów z ryby (np. dorsz, morszczuk)
  • 2 czerstwe kajzerki
  • szklanka mleka
  • jajko
  • 1/2 pęczka natki
  • 5 dag startego chrzanu
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • mały seler
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • sok z cytryny
  • starta gałka muszkatołowa
  • oliwa
  • łyżeczka żelatyny
  • sól, pieprz

Rolada rybna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć wraz z rybami. Natkę opłukać, posiekać. Seler oczyścić, zetrzeć na tarce.
  • Zmielone ryby z bułkami wymieszać z natką, selerem, chrzanem, jajkiem oraz mlekiem w proszku. Przyprawić sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
  • Roladę odwinąć z serwetki, pokroić ukośnie w plastry o grubości 1 cm. Wywar odparować, dodać żelatynę, polać plastry rolady. Zastudzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne