Ravioli w sosie pomidorowym

Ocena:

4.44 (205)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 15 minut Duszenie: 20 minut Porcja: 420 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 25 dag makaronu Ravioli z borowikami Rana
  • SOS:
  • 70 dag pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mrożonego zielonego groszku
  • 3 łyżki oliwy
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • gałązka rozmarynu
  • gałązka tymianku
  • 5 dag świeżego startego parmezanu
  • szczypta cukru
  • sól, świeżo mielony pieprz

Ravioli w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sos: pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać, zioła opłukać i posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić czosnek. Dodać zioła, pomidory, groszek, szczyptę cukru, wlać bulion, doprawić. Przykryć, dusić ok. 20 min.
  • Ravioli ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Polać sosem, posypać parmezanem i wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne