Keks z farszem rybnym i oliwkami

Ocena:

4.48 (141)

  • 40 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja: 190 kcal

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • łyżka masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 30 dag filetów z dorsza
  • 3/4 szklanki śmietany
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 5 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Keks z farszem rybnym i oliwkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, umyć, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, zemleć lub przepuścić przez praskę. Mleko zagotować. Ziemniaki wymieszać z łyżką masła i gorącym mlekiem.
  • Rybę opłukać. Koncentrat wymieszać ze śmietaną, zagotować, włożyć rybę, gotować 2 min. Wyjąć, pokroić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, wymieszać z pomidorową śmietaną, przyprawić. Włożyć rybę w podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wylepić puree ziemniaczanym. Wlać masę rybną, na wierzchu ułożyć oliwki. Piec 30 min w temp. 200 st. C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne