ciasteczka_cynamonowe_z_miodem

Ciasteczka cynamonowe z miodem

Ocena:

4.58 (201)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
bardzo smaczne ciasteczka

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 200 gram zimnego masła
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 32 gram cukru waniliowego
  • Szczypta soli
  • 6 łyżek naturalnego miodu
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasteczka cynamonowe z miodem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozgrzać piekarnik do 180 st
  • Do miski przesiać mąkę, dodać sól i pokrojone masło, posiekać jak najdrobniej.
  • Dodać cukier waniliowy, żółtka, cynamon, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i miód. Wymieszać stołową łyżką i dokładnie rozetrzeć grudki.
  • Szybko zagniesć i schłodzić owijając ciasto folią spożywczą.
  • Następnie rozwałkować na ok. 1 cm grubości i wycinać dowolne kształty ciastek
  • Układać je na blasze piekarnikowej, wysłanej papierem do pieczenia.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
  • Z tej porcji jest 2 blachy ciasteczek
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne