Szparagi marynowane

Ocena:

4.52 (147)

  • 40 min.
  • dla 4 osób

Marynowane szparagi są bardzo chrupiące ,a przepis mam od sąsiadki .

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów
  • 2 czerwone papryki
  • ZALEWA:
  • 5 szkl.wody
  • 1 szkl.octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyzka cukru

Szparagi marynowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szparagi obrać, zaczynając od łebków. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w 2 cm paski. Składniki zalewy (woda, ocet, cukier, sól) zagotować. Szparagi (surowe) układać w , łebkami do góry, między nie wkładać paski papryki. Zalać zalewą, by przykryła szparagi. Pasteryzować 5 min (od momentu zagotowania słoików).Po tym czasie słoiki od razu wyjmować z wody.
  • Rada:
  • jak zalewy jest za mało można jej ilość podwoić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne