Przetwory, Marynowanie

Kolekcja Przetwory, Marynowanie zawiera 119 przepisów

Przepisy w kolekcji Przetwory, Marynowanie

Czas przygotowania: 40 min.
Marynowane brukselki
Polecam.

buciol78

Marynowane brukselki

Artykuły powiązane

Kompot z gruszek
14.09.2020

Gruszki w occie i inne przetwory z owoców gruszy

Jesień i gruszki idą w parze, a zatem czas na przetwory z gruszek. Najpopularniejsze są gruszki w occie - na słodko lub wytrawnie, ale to nie jedyne propozycje. W cyklu "Smak" podpowiadamy, jak zamknąć smak gruszki w słoiku i co najlepiej przygotować do zimowych zapasów.

Ogórki konserwowe z chili
18.08.2020

Grzyby, gruszki, ogórki - wszystko w occie. Pikantne przetwory

Są elementem naszej tradycji kulinarnej - niezastąpione jako dodatki do dań lub przystawki podczas spotkań rodzinnych, świąt i imprez. Octowe przetwory w mniej i bardziej tradycyjnych wydaniach.

Cukinia po prowansalsku
07.08.2020

Przetwory z cukinii - proste i bardzo efektowne

Przetwory z cukinii to świetny sposób, aby cukinia była przygotowana na zimę do słoików. Cukinia jest delikatna w smaku, ale łatwo chłonie smaki przypraw. To wszystko sprawia, że cukinia doskonale nadaje się na przetwory. Przetwory z cukinii na zimę to wiele smakołyków do wyboru. Może to być sałatka, dżem albo przygotowana pomysłowa marynata. Podpowiadamy przepis na przetwory z cukinii.

Słoiki na przetwory
09.09.2019

Słoiki na przetwory - praktyczne propozycje do każdej kuchni

Słoiki na przetwory to nieodłączny element wyposażenia kuchennego. Często do konfitur, marynowanych grzybków czy kiszonych ogórków wykorzystujemy słoiki, które zostały nam po innych produktach. Warto jednak zaopatrzyć się w komplet jednakowych słoiczków, które będą służyły przez lata. W cyklu Dobre rzeczy przeglądamy słoiki na przetwory.