syrop_korzenny

Syrop korzenny

Ocena:

4.48 (162)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby

Moc zapachów zamknięta w butelce

Składniki:

  • 1/2 litra wody
  • 30 dag cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 mandarynka
  • około 10 cm cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 6 goździków
  • 6 rozgniecionych ziaren kardamonu
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej

Syrop korzenny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wodę zagotować z cukrem dodać cząstki mandarynki, miód i resztę przypraw, wymieszać oraz zagotować. Powstały pachnący płyn po wystudzeniu zostawić na noc w lodówce i następnego dnia zagotować oraz pogotować kilka minut, aby zgęstniał. Gęsty syrop przecedzić i przelać do buteleczek ja swój przelałam do butelki po Jarzębiaczku gdzie na dnie było około 1 cm oryginalnego płynu przez co mój syrop zyskał jeszcze lepszy smak.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne