Ragout cielęce z warzywami

Ocena:

4.48 (186)

  • 25 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 25 minut
Duszenie: ok. 1 godziny
Porcja: 360 kcal

Składniki:

  • 1 kg cielęciny (górka, łopatka)
  • 6 marchewek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 pory
  • 2 cebule
  • 1/2 l bulionu mięsnego
  • 5 dag korniszonów
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • listek laurowy
  • po szczypcie rozmarynu, tymianku, oregano
  • sól, pieprz

Ragout cielęce z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cielęcinę pokroić na kawałki, oprószyć solą. Cebule posiekać.
  • Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebule, zrumienić. Dodać mięso, przesmażyć. Zalać bulionem, dodać listek laurowy, dusić pod przykryciem 30 minut.
  • Marchewki, łodygi selera i pory obrać, umyć, pokroić na kawałki.
  • Warzywa dodać do mięsa, oprószyć ziołami, przyprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut.
  • Dodać korniszony i oliwki, chwilę poddusić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne