szczupak_i_wegorz_w_zalewie_wg_mojego_taty

Szczupak i węgorz w zalewie wg mojego taty

Ocena:

4.44 (212)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby
Bardzo smakowita rybka:)

Składniki:

  • ryby szczupak,węgorz
  • sól
  • mąka do panierki
  • olej do smażenia
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 5 szklanek wody
  • 1 czubata łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • kilka ziaren pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Szczupak i węgorz w zalewie wg mojego taty - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sprawione i pokrojone ryby,umyć,każdy kawałek posolić ,odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
  • Olej rozgrzać na patelni,każdy kawałek ryby panierować w mące,smażyć na obydwie strony.
  • Gorącą rybę układać w słoiki,wszystkie składniki zalewy,zagotować.
  • Gotującą zalewą zalać rybę, zamknąć słoiki,odstawić do góry dnem do wystygnięcia.
  • Wystudzone słoiki odstawić do lodówki,jak ryba jest tłusta,powinna się w słoiku utworzyć lekka galaretka.
  • Smacznego:)
  • Polecam,rybka smakuje super,ości zmiękną i dobrze odchodzą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne