przecier pomidorowy
14 przepisów
Przepisy w kolekcji przecier pomidorowy

Gulasz z cielęciny to smaczna propozycja na obiad dla całej rodziny. Najlepiej jest przyrządzać gulasz z cielęciny z mięsa z łopatki – pod wpływem duszenia staje się ono wyjątkowo delikatne i kruche. Gulasz cielęcy to bardzo proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Sprawdźcie, jak zrobić gulasz z cielęciny.
Gulasz z cielęciny

Boeuf strogonow (a właściwie stroganow) to danie dobrze znane wszystkim miłośnikom mięsnych gulaszy. Boeuf strogonow to także danie często podawane podczas rodzinnych uroczystości. Ulubiony gulasz rosyjskiego generała jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wypróbujcie nasz przepis na boeuf strogonow – zawsze wychodzi pyszny!
Boeuf strogonow

Cukinia faszerowana mięsem to propozycja na smaczny i niecodzienny obiad. Faszerowana cukinia zapiekana z mięsem i posypana tartym serem na pewno przypadnie do gustu najmłodszym domownikom. Podpowiadamy, jak zrobić cukinię faszerowaną.
Cukinia faszerowana mięsem

Ryba po grecku - fit to jedna z najzdrowszych i najlżejszych wigilijnych potraw. Nie trzeba przypominać, że ryby są źródłem białka, a warzywa korzeniowe to dodatkowa porcja witamin i błonnika. Tak przygotowana ryba po grecku to świetna przekąska na imprezę w rodzinnym gronie.
Ryba po grecku - fit

Makaron rigatoni to grubsza i szersza wersja włoskiego makaronu penne. Najczęściej rigatoni podawane jest z sosem pomidorowym z dodatkiem mięsa mielonego. W przygotowaniu przypomina popularny w Polsce sos boloński. Do sosu na rigatoni makaron można dodać odrobinę czerwonego wina oraz takie warzywa jak seler naciowy, zielony groszek oraz brokuły. Świetnie smakuje rigatoni z kurczakiem. Podpowiadamy, jak zrobić rigatoni z mięsem mielonym.
Rigatoni

Kabaczek faszerowany mięsem to przepyszne danie dla wszystkich znudzonych tradycyjnymi obiadami. Kabaczek z piekarnika może być przygotowany na ostro i na sposób łagodny. Wszystko zależy od użytych dodatków. Oto przepis na kabaczek faszerowany mięsem i serem żółtym.
Kabaczek faszerowany mięsem

Zupa meksykańska to sycąca i rozgrzewająca propozycja na obiad na jesienne dni. Spróbujcie zupy meksykańskiej na bazie fasoli w sosie cayenne.
Zupa meksykańska

Nachos to wspaniały zamiennik chipsów. Mimo, że znajdziemy je dzisiaj w większości sklepów, warto przygotować je samemu w domu. Słoną, meksykańską przekąskę zrobicie bardzo szybko! Przepis na nachos jest bardzo prosty. Całkowicie roślinna przekąska doskonale sprawdzi się na niejednej imprezie. Nachos serwujemy z pysznymi salsami, ale możemy je też na przykład zapiec z serem. Sprawdźcie, jak zrobić nachosy!
Domowe meksykańskie nachos

Cassoulet z konfitowaną gęsią to sposób na wykorzystanie konfitowanych piersi kaczki i nóg gęsi. Przepis inspirowany kuchnią francuską.
Cassoulet z konfitowaną gęsią

Zupa meksykańska to danie, które z pewnością przypadnie wam do gustu. Powinna być gęsta od warzyw - dodajemy do niej pieczarki, czerwoną fasolę i kukurydzę. Zupa meksykańska powinna być ostra, dzięki dodatkowi chili. Warto przygotować ją zwłaszcza w zimie, ponieważ wspaniale rozgrzewa. Zupa meksykańska to dobra alternatywa dla klasyków - sprawdzi się, kiedy chcemy przygotować coś oryginalnego na obiad lub kolację.
Zupa meksykańska

Zupa ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami to bardzo sycący posiłek na zimniejsze dni. Spróbujcie zupy ziemniaczanej z kiełbasą i pieczarkami.
Zupa ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Fasolka po bretońsku to sycące danie zadomowione w kuchni polskiej. Z wykorzystaniem fasolki w sosie cayenne wykonacie je ekspresowo.
Fasolka po bretońsku

Zupa pomidorowa dla dzieci to łatwy w przygotowaniu posiłek, który poprzez użycie kolorowego makaronu zachwyci nawet niejadków.
Zupa pomidorowa dla dzieci
Inne z kolekcji: Półprodukty
- aromat do ciasta
- budyń
- chałwa
- ciasto filo
- ciasto francuskie
- delicje
- esencja waniliowa
- farsz
- galaretka
- groszek konserwowy
- groszek ptysiowy
- herbatniki
- ketchup
- kisiel
- koncentrat
- kostka rosołowa
- krakersy
- lukier plastyczny
- marcepan
- marynata
- masa
- masło orzechowe
- musli
- musztarda
- nadzienie
- nutella
- panierka
- passata pomidorowa
- pianki marshmallow
- posypki do ciast
- śnieżka
- wafle
- wędlina
- wywar
- zalewa
- żelatyna
- miso
- pasta curry
- zupki chińskie
- papier ryżowy
- beziki
- tempeh
- nektar
- mus jabłkowy
- krówki
- wasabi
- aquafaba
- skrobia ziemniaczana
- precelki
- ciasteczka amaretti
- kruche ciasteczka w polewie czekoladowej
- marmolada pomarańczowa
- ekstrakt waniliowy
- bulion cielęcy
- pasztet do smarowania
- majonez
- ciasto na pizzę
- agar
- gotowy rosół
- kiszone ogórki
- pierniczki
- powidła śliwkowe
- kapusta kiszona
- tortilla
- konserwowe ogórki
- bułka
- bulion warzywny
- tahini
- masło migdałowe
- dżem owocowy
- piernik
- kompot z suszu
- kiszone buraki
- barszcz czerwony
- krem kokosowy
- ciastka imbirowe
- ciastka maślane
- biszkopty
- lody waniliowe
- ciastka czekoladowe
- barwnik spożywczy
- popcorn
- Zakwas
- Konfitura malinowa
- perły cukrowe
- konfitura żurawinowa
- pasta z tamaryndowca
- bulion wołowy
- krem cytrynowy
- bulion drobiowy
- gotowe pieczywo
- ekstrakt migdałowy
- skrobia kukurydziana
- tortellini z szynką
- herbata
- bułka tarta
- tofu