Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny

Ocena:

4.54 (145)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Wyśmienity pomysł na przekąskę.

Składniki:

  • 2 jajka
  • duże liście botwiny
  • anchois – 2 płaty
  • wywar warzywny (z 1 kostki)
  • pieprz
  • sezam biały do posypania
  • Remulada duńska – 3 duże czubate łyżki

Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo. Anchois opłukać w zimnej wodzie, osuszyć. Liście botwiny umyć, osuszyć, odciąć grube łodygi.
  • Jajka, anchois oraz remuladę duńską utrzeć na gładką masę. Doprawić pieprzem.
  • Liście botwiny sparzyć w gorącym wywarze. Na liściach ułożyć masę. Zawinąć jak gołąbki.
  • Posypać sezamem. Podawać schłodzone.

Porady

Zobacz też: roladki z kurczaka z kokosem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne