Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie

Ocena:

4.42 (187)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Syte danie mięsne skomponowane ze smakiem grzybów. Idealne na obiad lub przekąskę.

Składniki:

  • - Schab krotoszyński ZM Pekpol – 500g
  • - olej - 3 łyżki
  • - cebula – 2 średnie szt.
  • - podgrzybki mrożone – 250g
  • - kurki mrożone – 250g
  • - śmietana kwaśna 18% - 300ml
  • - śmietana słodka 18% - 300ml
  • - sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy do smaku

Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab poporcjować w plastry o grubości ok. 1 cm, poddusić w niewielkiej ilości wody w celu podgrzania. Cebulę obrać, podsmażyć w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie podlać cebulę niewielką ilością wody i również poddusić. Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać i dodać do cebulki. Obie śmietany połączyć i dodać do grzybów z cebulą a następnie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy. Schab z grzybami w śmietanie można podawać jako danie obiadowe lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!
  • .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne