Barney Desmazery

Palce zombie

Ocena:

5 (1)

  • 30 min.
  • więcej niż 10 osób
  • łatwy

Palce zombie to propozycja dla ludzi o stalowych nerwach, ponieważ wyglądają naprawdę strasznie. Ale przy okazji to także dobry pomysł dla dzieci - ich bazę stanowią zmiksowane daktyle, dlatego mamy tu do czynienia z naprawdę zdrową przekąską. A do tego robi się je niezwykle prosto i szybko. Gwarantujemy, że palce zombie zrobią prawdziwą furorę na przyjęciu halloweenowym.

Składniki:

  • płatki owsiane  30 g

  • daktyle  250 g

  • gorzka czekolada  100 g

  • masło orzechowe  60 g

  • migdały  15 szt.

Palce zombie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Rozdrabnianie: wszystkie składniki oprócz migdałów przekładamy do robota kuchennego (sprawdzi się też blender o dużej mocy). Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy, powinny być w niej wyczuwalne i widoczne większe kawałki.

  • Krok 2:

    Wykończenie: blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy paluszki, a następnie układamy je na blasze. Z jednej strony na końcu palca wciskamy migdałowy „paznokieć” w koniec każdego palca.

  • Krok 3:

    Chłodzenie: palce zombie wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, żeby stwardniały. Dobrze schłodzone układamy w misce, dla zwiększenia efektu powinny z niej wystawać, wręcz zwisać.

    Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/zombie-fingers

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne