Placuszki to dobry sposób na wykorzystanie końcówki truskawek lub innych owoców.
Składniki:
SKŁADNIKI:
1 ½ szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
jajko
1 szklanka mleka
1 łyżka miodu
2 łyżki masła, roztopionego
2 szklanki truskawek
Placuszki z owocami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki, czyli mleko, jajko, miód, masło. Łączymy trzepaczką lub mikserem, na koniec dodając truskawki. Smażymy na średnio nagrzanej patelni teflonowej, gdy na powierzchni placuszka pojawią się bąbelki powietrza wtedy mamy pewność, że można go przewrócić na drugą stronę. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem lub polane miodem. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl