Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

Ocena:

4.57 (185)

  • dla 4 osób
To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia.

Składniki:

  • - kalafior świeży 250g
  • - ogórek świeży 100g
  • - koperek ½ pęczka
  • - twaróg chudy 100g
  • - jogurt naturalny 2 łyżkiWskazówki
  • - sól, pieprz do smaku
  • -Chleb Bawarski 1 bochenek

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach.
  • Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem.
  • Pieczywo smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne