Bułkowe racuszki.

Ocena:

4.52 (152)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Lubię wymyślać różne smaczne i niedrogie desery,a racuszki są tego przykładem.

Składniki:

  • bułka wyborowa(podłużna) lub chleb tostowy.
  • 1 szklanka mleka
  • 20 dag. mąki
  • 2 jajka
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • biały cukier(ilość indywidualna)
  • cukier waniliowy
  • olej

Bułkowe racuszki. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do naczynia wbijamy jajko,wlewamy mleko,dodajemy cukier,sól i starannie mieszamy na głądka masę.
  • Kromki bułki obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na rumiane z obu stron.
  • Podajemy z róznymi owocami np,jagody,truskawki i bitą śmietaną lub z drzemem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne