Sałatka z roszponką i szynką

Ocena:

4.43 (150)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • Tacka roszponki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 3-4 korniszony
  • 10 dag szynki
  • 10 cebulek marynowanych
  • NA SOS:
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka cukru
  • łyżka zielonego pesto
  • sól
  • pieprz

Sałatka z roszponką i szynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Roszponkę opłukać
  • osuszyć. Kukurydzę osączyć. Paprykę umyć
  • osuszyć
  • oczyścić z nasion
  • pokroić w cienkie paski. Korniszony pociąć na podłużne ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę Wszystkie składniki wymieszać
  • Składniki sosu utrzeć
  • polać sałatkę tuż przed podaniem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne