Makaron w pesto z warzywami

Ocena:

4.49 (179)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Aromatyczne i lekkie danie obiadowe :)

Składniki:

  • 100 g ulubionego makaronu
  • po kawałki żółtej i czerwonej papryki
  • kawałek cukinii
  • 2-3 pieczarki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka zielonego pesto
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • świeży tymianek do przybrania

Makaron w pesto z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa pokroić w plasterki. Oprószyć przyprawami, skroić olejem, dokładnie wymieszać. Obsmażyć na patelni.
  • Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć chwilę, dodać pesto, wymieszać, dodać makaron.
  • Do makaronu z pesto dodać warzywa, podsmażyć minutę i gotowe. Można doprawić do smaku. Przed podaniem udekorować tymiankiem. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne