Pasztet, Polska, Pieczenie
Kolekcja Pasztet, Polska, Pieczenie zawiera 13 przepisów
Przepisy w kolekcji Pasztet, Polska, Pieczenie

Pasztet z chleba razowego i orzechów to zupełnie inny pomysł na popularne danie. Znamy pasztety mięsne, znamy też pasztety warzywne, ale pasztet z chleba? Otóż taki pasztet może być naprawdę smaczny! Zwłaszcza, kiedy jego smak podkręcimy orzechami, pestkami słonecznika i miodem. Przepis poleca Agata Wojda.
Pasztet z chleba razowego i orzechów

Domowy pasztet z mięsa kaczego oraz warzyw. Chrzan dodany do masy jest delikatnie wyczuwalny za to pianka chrzanowa świetnie współgra z mięsem. Niezastąpiony do kromki świeżego chleba.
Pasztet z kaczki z pianką chrzanową

Pasztet chłopski w boczku to klasyk. Obok białej kiełbasy, pieczonego boczku i innych mięs na świątecznym stole powinien pojawić się pasztet. To jedno z największych osiągnięć francuskiej sztuki kulinarnej wytwarzane jest od stuleci i na dobre zagościło także w naszej rodzimej kuchni. Taki pasztet przygotowujemy głównie na święta, ale nic nie stoi na przeszkodzie, byście jedli go też na co dzień!
Pasztet chłopski w boczku

Pasztet wieprzowy ze słoniną to przystawka wymagająca czasu i uwagi podczas przygotowania. Korzenny zapach gałki muszkatołowej sprawi, że na jednym kawałku trudno będzie poprzestać.
Pasztet wieprzowy ze słoniną

Pasztet na bogato

Wykwintny pasztet z orzechami włoskimi

Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią

Pasztet drobiowy babci Basi
Pasztet drobiowy babci Basi

Wiejski pasztet

Przepis na świąteczny pasztet z grzybami.
Korzenny pasztet grzybowy

Pasztet z marchewką i zielonym groszkiem
