Pasztet, Mięso, Polska
Kolekcja Pasztet, Mięso, Polska zawiera 11 przepisów
Przepisy w kolekcji Pasztet, Mięso, Polska

Domowy pasztet z mięsa kaczego oraz warzyw. Chrzan dodany do masy jest delikatnie wyczuwalny za to pianka chrzanowa świetnie współgra z mięsem. Niezastąpiony do kromki świeżego chleba.
Pasztet z kaczki z pianką chrzanową

Pasztet chłopski w boczku to klasyk. Obok białej kiełbasy, pieczonego boczku i innych mięs na świątecznym stole powinien pojawić się pasztet. To jedno z największych osiągnięć francuskiej sztuki kulinarnej wytwarzane jest od stuleci i na dobre zagościło także w naszej rodzimej kuchni. Taki pasztet przygotowujemy głównie na święta, ale nic nie stoi na przeszkodzie, byście jedli go też na co dzień!
Pasztet chłopski w boczku

Pasztet wieprzowy ze słoniną to przystawka wymagająca czasu i uwagi podczas przygotowania. Korzenny zapach gałki muszkatołowej sprawi, że na jednym kawałku trudno będzie poprzestać.
Pasztet wieprzowy ze słoniną

Pasztet na bogato

Wykwintny pasztet z orzechami włoskimi

Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią

Pasztet drobiowy babci Basi
Pasztet drobiowy babci Basi

Wiejski pasztet

Pasztet z marchewką i zielonym groszkiem
