Pasta marchewkowa z pestkami dyni

Ocena:

4.54 (169)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 10 minut
Duszenie: 15 minut
Porcja: 170 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 3–4 marchewki
  • łyżka oliwy
  • łyżka wyłuskanych pestek dyni
  • łyżka posiekanej natki kolendry
  • sok z pomarańczy
  • łyżka masła
  • szczypta kardamonu
  • sól, pieprz

Pasta marchewkowa z pestkami dyni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Dusić na maśle do miękkości. Dodać kardamon, kilka kropli soku z pomarańczy, sól i pieprz.
  • Zdjąć z ognia. Wrzucić pestki dyni, kolendrę, zmiksować. Ewentualnie jeszcze doprawić.
  • Pastą smarować przekrojone na pół, zrumienione w tosterze i skropione oliwą miniciabatty.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne