Kanapki z pastą z ciecierzycy

Ocena:

4.43 (191)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
  • łatwy

Wartościowe i pyszne śniadanie - kanapki z pastą z ciecierzycy do dobry pomysł dla zabieganych osób, którym zależy na zbilansowanym jadłospisie. Ta pasta z ciecierzycy zaskoczy Was smakiem!

Składniki:

  • ciecierzyca  1 puszka

  • konserwowe ogórki  2 szt.

  • papryka marynowana  50 g

  • czerwona cebula  0.5 szt.

  • szczypiorek  0.25 pęczka

  • sól  5 g

  • pieprz  3 g

  • papryka ostra  3 g

  • majonez  30 g

  • musztarda  8 g

  • kromka chleba  4 szt.

  • kiełki  30 g

  • jarmuż  30 g

  • marchewka  1 szt.

  • sałata  4 liście

  • pomidor  1 szt.

Kanapki z pastą z ciecierzycy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Ciecierzycę osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki, ugniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków. Korniszony, paprykę, cebulę i szczypior drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy, mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, majonezem i musztardą (najlepiej wstawić na noc do lodówki).

  • Krok 2:

    Grubą warstwą pasty smarujemy chleb przykrywamy kawałkami jarmużu i sałaty oraz wstążkami , marchewki, plastrami pomidora i kiełkami i drugą kromką chleba.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne