Okładka "Moje gotowanie"

Pasta z marchewki i rzodkiewki - pyszne połączenie na śniadanie

Ocena:

4.51 (203)

  • 10 min.
  • dla 8 osób

Młoda marchewka to warzywo, które warto podać nie tylko w ramach obiadu. Starta razem z rzodkiewką stworzy apetyczną pastę kanapkową. Całość uzupełnią ricotta, serek wiejski i zioła do smaku.

Składniki:

  • 1–2 młode marchewki
  • 4–5 rzodkiewek
  • 10 dag ricotty
  • 15 dag naturalnego serka wiejskiego
  • do smaku: sok z cytryny, sól, pieprz
  • cienki szczypiorek i koperek do posypania

Pasta z marchewki i rzodkiewki - pyszne połączenie na śniadanie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obrane marchewki i rzodkiewki ścieramy na drobnych oczkach, dokładnie mieszamy z ricottą i wiejskim serkiem.
  • Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, schładzamy przed podaniem.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 6/2016

Porady

Zobacz przepis: marchewka duszona z jabłkiem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne