pasta curry

6 przepisów

Przepisy w kolekcji pasta curry

Artykuły powiązane

kafir
16.06.2020

Kafir – liście pełne smaku

Kafir to tajska odmiana limonki. Jednak pod tą nazwą częściej odnajdziemy nie owoc, a chętnie wykorzystywane w kuchni liście. Nadają one niepowtarzalnego aromatu potrawom wegetariańskim, ale nie tylko. Najczęściej kafir znajdziemy w różnych wersjach curry. Charakterystyczny smak liści nie wszystkim jednak przypadnie do gustu.

curry-z-kalafiora
29.05.2020

Curry z kalafiora - prosty przepis

Curry z kalafiora to sposób na aromatyczne podanie sezonowego kalafiora. Miks przypraw, takich jak curry, kumin i kurkuma, podkreślą smak białych różyczek.

Kuchnia indyjska - najpopularniejsze dania
31.07.2019

Kuchnia indyjska – orient pełen smaku

Potrawy kuchni indyjskiej charakteryzują się bogactwem aromatów, smaków i barw. Nigdzie nie używa się tak wielu przypraw, których harmonijne zestawienie daje niepowtarzalny efekt. Nic dziwnego, że hinduskie restauracje cieszą się popularnością na całym świecie.

Jak zrobić czerwoną pastę curry
25.11.2016

Czerwona pasta curry

Niezbędna do wielu dań kuchni tajskiej. Czerwona pasta curry, wbrew skojarzeniom, nie jest najbardziej pikantną - zielona jest ostrzejsza. Nie musisz kupować gotowej pasty - zrobisz ją sam!