papryka ostra

27 przepisów

Przepisy w kolekcji papryka ostra

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 110 min.
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski to sycąca propozycja na posiłek na gorąco. Największą popularnością cieszy się w chłodniejsze dni - oryginalny gulasz węgierski rozgrzewa i zastąpi dwudaniowy obiad, ale będzie też pyszną propozycją na obiadokolację. Bazą na gulasz po węgiersku może być szynka wieprzowa, ale w niektórych wersjach króluje wołowina. Przepisy na gulasz po węgiersku czasem różnią się od siebie, ale zawsze esencją smaku dania jest sos węgierski - to efekt wytopienia tłuszczu z mięsa i połączenia w trakcie duszenia z aromatycznymi przyprawami - w końcu gulasz po węgiersku nie może obyć się bez papryki słodkiej i papryki ostrej w proszku! Podpowiadamy, jak zrobić gulasz węgierski i jakie przyprawy do gulaszu węgierskiego - oprócz papryki - warto dodać.

mojegotowanie

Gulasz węgierski

Inne z kolekcji: papryka w proszku

Artykuły powiązane

afrodyzjak
01.02.2020

Afrodyzjaki w kuchni – czy rzeczywiście działają?

Afrodyzjakiem może dziś być niemal wszystko. Kiedyś odgrywały zdecydowanie większą rolę, współcześnie są traktowane z pobłażaniem, jako niegroźna ciekawostka. Tymczasem niektóre z nich naprawdę działają! Sprawdźcie, jakie potrawy i napoje są słusznie uznawane za afrodyzjaki, a które kojarzą się z nimi bezzasadnie.

leczo
27.07.2010

Leczo

To wspaniałe danie będące harmonijnym mariażem papryki, pomidorów i cebuli stało się u nas tak powszechne, że często zapominamy o jego węgierskim rodowodzie.