faszerowane_paleczki

Faszerowane pałeczki

Ocena:

4.5 (203)

  • 15 min.
  • dla 3 osób
Faszerowane pałeczki doskonałe na impreze, smaczne na zimno jak i na ciepło.

Składniki:

  • 6 pałeczek z kurczaka
  • 4 pieczarki
  • 1 mała cebula
  • 10 dag żółtego sera
  • pęczek zielonej pietruszki (może być suszona)
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • panierka do kurczaka

Faszerowane pałeczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Farsz:pieczarki i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulke drobno posiekać dodać posiekaną zieloną pietruszkę, szczypte soli i pieprzu. Farsz wymieszać . Pałeczki z kurczaka wykościć, w otwór po usuniętej kości wkładamy przygotowany farsz. Pałeczki posypujemy delikatnie solą, pieprzem, ostrą papryką i panierką do kurczaka. Całość zapiekamy w piekarniku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne