paella_rybna_z_kalarepka

Paella rybna z kalarepką

Ocena:

4.57 (180)

  • 50 min.
  • dla 2 osób

Danie jednogarnkowe

Składniki:

  • filety z soli 3-4 szt
  • 1 szkl ryżu ugotowanego ciemnego
  • 2 kalarepki
  • 2 listki pora
  • pół cebuli
  • natka selera
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki wina czerwonego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • 2-3 łyżeczki soku z cytryny
  • papryka słodka mielona
  • tłuszcz do smażenia

Paella rybna z kalarepką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety wypłukać
  • osączyć
  • przeciąć wzdłuż
  • posypać przyprawą do ryb
  • skropić sokiem z cytryny
  • zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
  • Cebulę i kalarepki pokroić w plasterki
  • Rozgrzać tłuszcz
  • wrzucić pokrojoną cebulę i kalarepki przysmażyć trochę podlać winem i dodać ryż oraz pokrojone listki pora i natkę z selera. Przykryć i poddusić ok 10 min. W tym czasie na drugiej patelni usmażyć roladki rybne
  • wyjąć z nic wykałaczki i włożyć do paelli. Posypać papryczką i odparować. Podawać polane sosem chińskim słodko pikantnym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne