Pieczony oscypek z sałatką

Ocena:

4.47 (148)

  • 20 min.
  • dla 6 osób

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 330 kcal Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • duży oscypek (ok. 50 dag)
  • 2 łyżki oleju
  • sałata lodowa
  • pomidor
  • po strąku zielonej i czerwonej papryki
  • dymka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • Sos sałatkowy polski PRYMAT
  • 2 łyżki oliwy

Pieczony oscypek z sałatką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Oscypek pokroić w plastry grubości około 6–7 mm. Ruszt posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka), położyć plastry sera.
  • Piec z obu stron po 2–3 minuty. Podawać gorące z sałatą wymieszaną z pokrojonym pomidorem, papryką, dymką, kukurydzą, skropioną sosem sałatkowym wymieszanym z odrobiną wody i oliwą.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Porady

Zobacz też: Kuchnia góralska – co warto zjeść i dlaczego będąc na Podhalu

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne