Przygotowanie: 20 minut Porcja: 330 kcal Składniki na 6 porcji
Składniki:
duży oscypek (ok. 50 dag)
2 łyżki oleju
sałata lodowa
pomidor
po strąku zielonej i czerwonej papryki
dymka
1/2 puszki kukurydzy
Sos sałatkowy polski PRYMAT
2 łyżki oliwy
Pieczony oscypek z sałatką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Oscypek pokroić w plastry grubości około 6–7 mm. Ruszt posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka), położyć plastry sera.
Piec z obu stron po 2–3 minuty. Podawać gorące z sałatą wymieszaną z pokrojonym pomidorem, papryką, dymką, kukurydzą, skropioną sosem sałatkowym wymieszanym z odrobiną wody i oliwą.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!