Zdrowe gotowanie by Ann

Rollsy z jajek z warzywami

Ocena:

4.51 (198)

  • 15 min.
  • dla 2 osób
To pomysł na śniadanie, kolację, przekąskę - rollsy z jajek z warzywami są sycące i zawierają cenne białko i warzywa. Przepis Anny Lewandowskiej z książki "Zdrowe gotowanie by Ann".

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 łyżka oleju kokosowego/ masła klarowanego
  • 5 łyżek wody lub mleka kokosowego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu czarnego
  • tymianek
  • estragon
  • koperek

Rollsy z jajek z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do naczynia wbiłam jajka, dodałam wodę, przyprawy, drobno pokrojony szczypiorek i koperek. Wszystko wymieszałam widelcem.
  • Na patelni średniej wielkości rozpuściłam tłuszcz (na małym ogniu) i dodałam przygotowaną masę z jajek. Wylałam jak ciasto naleśnikowe i obserwowałam, jak ścinają się jajka.
  • Cienki naleśnik przełożyłam na drugą stronę. Kiedy się ściął, zdjęłam go z patelni i przełożyłam na duży talerz. Zaczęłam przygotowywać kolejny omlet...
  • Nadzienie: Na rozłożonym omlecie ułożyłam kilka liści szpinaku (można roszponki lub rukoli), dodałam kawałki pomidora, papryki (może być dowolne warzywo albo podpieczona szynka/boczek/ser kozi). Zrolowałam jak naleśniki i pokroiłam na 3 kawałki.
  • Przepis pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne