Sos czosnkowy,który zrobiłam do nuggetsów,ale może być do kanapek,wędlin na zimno czy pizzy.
Składniki:
3 łyżki gęstego majonezu
5-6 łyżek śmietany 12 % lub jogurtu naturalnego bez cukru
3 duże ząbki czosnku
1 łyżeczka sosu sałatkowego wiosennego ze szczypiorkiem ( w proszku)
duża szczypta pieprzu ziołowego
szczypta soli
Sos czosnkowy do nuggetsów. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Sos czosnkowy najlepiej przygotować dzień przed podaniem.Wtedy smaki na pewno dobrze się przegryzą. Wymieszać śmietanę z majonezem lub zmiksować, by nie było grudek. Czosnek albo drobno posiekać, albo przecisnąć przez praskę.Rozetrzeć z odrobiną soli.Dodać do śmietany.Doprawić pieprzem ziołowym,wsypać sos wiosenny ze szczypiorkiem i dokładnie wymieszać. Sos jest na prawdę pyszny, o ile ktoś lubi czosnek.