maksymalnie_owocowy_poncz

Maksymalnie owocowy poncz

Ocena:

4.54 (177)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Delikatny, maksymalnie owocowy, po prostu idealny na spotkania z przyjaciółmi.

Składniki:

  • 1l szampana
  • 1/2 l wódki (u mnie Żubrówka)
  • 200 ml likieru truskawkowego
  • 1/2 świeżego ananasa
  • 1/2 szklanki czarnej porzeczki (może być mrożona)
  • 1/2 szklanki truskawek (mogą być mrożone)
  • 3 kiwi
  • 3 pomarańcze
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • cytryna
  • limonka

Maksymalnie owocowy poncz - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Ananasa pokroić w kostkę i wrzucić do dużego gara razem z porzeczką, truskawkami i rodzynkami. Kiwi i 2 pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dorzucić do naczynia.
  • 2. Szampana, wódkę i likier oraz sok wyciśnięty z 1 pomarańczy i cytryny wlewamy do owoców. Limonkę kroimy w plasterki i przed samym podaniem dekorujemy nią gotowego drinka.
  • 3. Poncz najlepiej przygotować dzień wcześniej i podać na stół bardzo zimny (lodowate owoce długo będą utrzymywać chłodną temperaturę).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne