Tort naleśnikowy

Ocena:

4.56 (154)

  • 15 min.
  • dla 5 osób
Polecam Wam tort naleśnikowy z mięsem z kurczaka oraz z dużą ilością sera.

Składniki:

  • - 4 sztuki niezbyt cienkich naleśników, nam zostały z wczorajszego smażenia.
  • - 2 duże udka z kurczaka
  • - 2 szt. pergaminu „Pomysł na …PAPIRUS” z papryką Winiary
  • - 2 szt. pergaminu „Pomysł na …PAPIRUS” zioła prowansalskie Winiary
  • - 30 dag sera salami
  • - 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i ziołami Kamis
  • - sos włoski

Tort naleśnikowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do jej przygotowania farszu wykorzystałam 2 duże udka z kurczaka, oraz z pergamin z opakowania Pomysłu na …Papirus – soczysta pierś z kurczaka z papryką, oraz w ziołach prowansalskich. 2 duże udka z kurczaka luzujemy ze skóry i kości i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienki płat, układamy całym arkuszu Papirusa, czyli pergaminu z przyprawami, przykrywamy drugim płatem. Rozgrzewamy patelnię i układamy na patelni, smażymy tylko po 5 minut z każdej strony nie dodając już tłuszczu, taki czas smażenia jest optymalny. Po usmażeniu pozwalamy mięsu odpocząć, kroimy w cienkie plastry, a następnie w kostkę. Smażymy tak 2 płaty kurczaka, każdy o innym smaku.
  • Układamy kolejno naleśnik, ser i kostkę z kurczaka upieczonego w Papirusie i ser, kolejny naleśniki itd. U mnie były tylko 4 naleśniki, ale Wy możecie zwiększyć ich ilość. Wierzch obkładamy kurczakiem, krążkami sera i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i ziołami.
  • Podajemy z keczupem, sosem, dipem, ja podałam z sosem włoskim. Kroimy na 5 części.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne