Naleśniki z warzywami i tuńczykiem

Ocena:

4.53 (188)

  • 35 min.
  • dla 4 osób

Przepyszny tuńczyk z warzywami oraz tuńczykiem

Składniki:

  • CIASTO :
  • 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • sól
  • olej do smażenia
  • FARSZ:
  • 3 kolorowe papryki
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • sałata
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4–5 łyżek keczupu
  • 3–4 łyżki majonezu
  • 2–3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 10 dag startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Naleśniki z warzywami i tuńczykiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto: mąkę
  • jajka
  • mleko
  • wodę
  • zmiksować
  • Doprawić szczyptą soli. Ciasto odstawić.
  • Farsz: warzywa umyć
  • oczyścić. Paprykę i pomidory pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa wymieszać z natką. Doprawić sokiem z cytryny
  • solą i pieprzem.
  • Liście sałaty pokroić w paski. Tuńczyka wyjąć z puszki
  • rozgnieść widelcem razem z keczupem
  • majonezem i jogurtem. Doprawić solą oraz pieprzem.
  • Ciasto wymieszać
  • na rozgrzanej
  • natłuszczonej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
  • Naleśniki posmarować pastą tuńczykową
  • posypać warzywami oraz paskami sałaty. Złożyć. Posypać startym serem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne