Naleśniki z boczniakami i serem

Ocena:

4.47 (184)

  • 20 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Smażenie: 8–10 minut
Zapiekanie: 10 minut
Porcja: 380 kcal
Składniki na 8 porcji

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • szklanka mąki
  • sól
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 40 dag boczniaków
  • 4 łyżki oleju
  • puszka pomidorów
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • szczypta cukru
  • 20 dag sera brie

Naleśniki z boczniakami i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko, jajka, mąkę i sól wymieszać, zrobić gładkie ciasto, dodać nasiona słonecznika. Boczniaki umyć i posiekać, podsmażyć na dwóch łyżkach oleju. Przyprawić. Dodać pomidory i serek, dusić 2 minuty. Dodać pokrojoną natkę pietruszki.
  • Ciasto wymieszać, na reszcie oleju usmażyć cienkie naleśniki. Na każdy nałożyć grzyby z pomidorami i serkiem, zrolować i ciasno poukładać w naczyniu żaroodpornym.
  • Ser pokroić na niezbyt cienkie plastry, poukładać je na naleśnikach. Piec 10 minut w temperaturze 200˚C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne