Na zimno

3414 przepisów

Lekkie śniadanie to idealny początek dnia, ale powinno też dostarczać trochę energii. Jeśli znudziły ci się tradycyjne kanapki, wypróbuj nowe wersje - z pastami do pieczywa, oryginalnie przyprawionym twarożkiem lub intensywnym sosem. Wolisz na słodko? Wypróbuj nocną owsiankę bez gotowania, krem jogurtowy, sałatkę owocową lub domową granolę z jogurtem i owocami. Idealne są też koktajle owocowe lub warzywne, z nabiałem lub bez - pasują szczególnie na sezon wiosenno-letni. Dodawaj do nich płatki i ziarna, aby syciły na dłużej i dodawały więcej energii.

Przepisy w kolekcji Na zimno

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 100 min.
Różowe bezy z granatem

Marzy Wam się idealny, ale prosty deser na Walentynki? Różowe bezy z granatami to pomysł, który zrobi wrażenie! Przepis z lutowego numeru magazynu "Moje Gotowanie" udowadnia, że beza to słodkości, które wbrew pozorom nie są trudne. Z odpowiednią techniką przekonamy się, jak zrobić bezy i oczarować nie tylko drugą połówkę. Jeśli już opanujecie tę recepturę, możecie przygotować pozostałe bezowe desery i torty, które przygotowała dla Was redakcja magazynu "Moje Gotowanie". Te słodkości mówią "Kocham Cię!".

mojegotowanie

Różowe bezy z granatami z magazynu "Moje Gotowanie"

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 40 min.
Jagouleh z łososiem

Jagouleh z łososiem to sycący pomysł na szybki obiad na bazie kaszy jaglanej. Przepis nawiązuje do marokańskiej sałatki tabbouleh. Dania przygotowywanego na bazie kaszy bulgur lub kuskus. Posiłek idealnie nada się jako przekąska w ramach lunchu do pracy. Spróbujcie naszego przepisu na jagouleh z łososiem. 

mojegotowanie

Jagouleh z łososiem

Inne z kolekcji: Sposób podania