Kisiel z jabłek

Ocena:

4.44 (145)

  • 20 min.
  • dla 3 osób

Naturalny kisiel bez sztucznych dodatków :)

Składniki:

  • 2 szklanki wody
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • garść rodzynek
  • 2-3 goździki
  • szczypta cynamonu
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • powidła lub dżem

Kisiel z jabłek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. W garnku zagotować 1,5 szklanki wody. W pozostałej, zimnej wodzie (1/2 szklanki) rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Do gotującej się wody dodać cukier goździki, jabłka i cynamon. Gotować do rozgotowania się jabłek. Dodać rodzynki. Na końcu, do gotującego się musu z jabłek wlać wodę z mąką ziemniaczaną. Gotować jeszcze minutę, następnie przełożyć do salaterek. Każdą porcję udekorować powidłami lub dżemem.
  • Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne