Ryba z brzoskwiniami

Ocena:

4.38 (198)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Ryba z brzoskwiniami to przysmak niecodziennego gościa.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych (panga, mintaj, morszczuk)
  • 2 małe cebule
  • 1 papryka czerwona surowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 szklanka soku z brzoskwiń
  • 1 mały ketchup

Ryba z brzoskwiniami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę smażymy w bułce tartej i mące na oliwie.
  • Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy paprykę również pokrojoną w piórka i razem smażymy. Następnie zalewamy szklanką soku brzoskwiniowego, dodajemy brzoskwinie pokrojone w piórka. Chwilkę gotujemy i dodajemy ketchup. Rybę zalewamy zimną zalewą i pozostawiamy na 3 godziny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne