Mielenie
7 przepisów
Przepisy w kolekcji Mielenie

Kiszka ziemniaczana lub kiszka kartoflana, to mało znany przepis z regionu Podlasia. Mimo mało atrakcyjnego wyglądu kiszka ziemniaczana pieczona w piekarniku to prawdziwy przysmak, który warto chociaż raz przyrządzić we własnej kuchni. Kiszka kartoflana to tanie, sycące i bardzo smaczne danie, a przepis na nią jest banalnie prosty. Zobaczcie jak zrobić kiszkę ziemniaczaną w piekarniku.
Kiszka ziemniaczana

Mielone nadziewane oliwkami to pulpeciki z niespodzianką! Doskonałe jako element obiadu lub tapas - na dwa kęsy. Szczególnie jeśli wykorzystamy oliwki zielone faszerowane np. migdałami, papryką lub czosnkiem (wtedy do masy już czosnku możemy nie dodawać). Mielone nadziewane oliwkami w wersji mini jak klopsiki to opcja na tapas, czyli hiszpańskie przekąski. Można złapać je palcami lub jeść z talerzyka.
Mielone nadziewane oliwkami. Prosto i szybko

Doskonały deser, który łączy w sobie orzechy nerkowca i czarny sezam. Całość jest chrupiąca, zaskakująca w smaku i dość łatwa do przygotowania. Przepis z syropem klonowym jest w wersji wegańskiej. Czarne trufle z orzechami nerkowca mogą być zdrową przekąską, jedzoną między posiłkami lub dodatkiem do innych deserów - sprawdźcie nasz przepis!
Czarne trufle z orzechami nerkowca

Domowe smarowidło nie tylko do pieczywa! Słodka pasta sezamowa z czarnych ziarenek przyda się do deserów, wypieków i innych pyszności. Z dodatkiem syropu klonowego to wegański przepis. Pasta sezamowa na słodko pasuje do bardzo wielu dań - sprawdź, jak ją zrobić!
Pasta sezamowa na słodko

Mortadela z łososia, sandacza i soli z pistacjami to smakowite połączenie ryb morskich i słodkowodnych. Dodatkowo wygląda szykownie i efektownie.
Mortadela z łososia, sandacza i soli z pistacjami

Przepis na wegański i bezglutenowy sernik z kaszy jaglanej jest bardzo prosty. To pyszne, słodkie ciasto jest bardzo zdrowe - idealnie nadaje się na deser lub przekąskę. Sprawdź przepis na wegański sernik jaglany.