Lunch, Polska
Kolekcja Lunch, Polska zawiera 25 przepisów
Przepisy w kolekcji Lunch, Polska

Pulpety wieprzowe to pomysł na bardzo proste danie obiadowe dla całej rodziny. Duszone w ulubionym przez wielu sosie pomidorowym zasmakują każdemu, nawet najmłodszym niejadkom. Pulpety w sosie pomidorowym można podać na wiele sposobów - z kaszą, ziemniakami czy ryżem, a także zawekować i spokojnie przechowywać, aż znowu najdzie nas ochota na pulpeciki wieprzowe. Oto nasz sprawdzony przepis na pulpety wieprzowe w sosie.
Pulpety wieprzowe

Jak zrobić pulpety w sosie pieczarkowym? Przepis jest całkiem łatwy i przyjemny. Warto od razu przygotować ich więcej, ponieważ pulpety w sosie pieczarkowym to jedno z ulubionych dań Polaków. Można podać je z kaszą, ziemniakami, makaronem, a także z pieczywem. Zmieniając dodatki, można je jeść kilka dni z rzędu, nie mając wrażenia, że jemy to samo. Pulpeciki w sosie pieczarkowym można także zamrozić i podać na obiad jakiś czas później.
Pulpety w sosie pieczarkowym

Pamiętacie babcine racuchy drożdżowe z jabłkami z czasów dzieciństwa? Tradycyjne placki drożdżowe goszczą na polskich stołach w najróżniejszych wersjach - z jabłkiem, konfiturą lub tylko posypane cukrem pudrem. Zróbcie dziś na słodki podwieczorek puszyste i chrupiące racuchy drożdżowe - przepis jest banalnie prosty!
Babcine racuchy drożdżowe

Wielofunkcyjna maszynka do mielenia Bosh CompactPower ułatwi przygotowywanie jesiennych przetworów.
Sałatka na zimę – czerwona kapusta z borówkami do słoików

Galart, czyli mięso w galarecie z warzywami to jedna z najpopularniejszych przystawek imprezowych czy świątecznych. Robi się go na bazie rosołu, dlatego to idealne danie na wykorzystanie resztek z niedzielnej zupy. Galart drobiowy to zdrowa i lekka przekąska, która ma niewiele kalorii, a przy tym mnóstwo smaku. Jak zrobić galart? Zobaczcie nasz prosty przepis na galart, który smakuje każdemu.
Galart

Śledź w oleju z cebulką to jedna z najpopularniejszych przekąsek, jaka gości na Polskich stołach. Smakują każdemu, sprawdzą się na wszystkie okazje i robi się je w mgnieniu oka. Przepis na śledzie w oleju jest banalnie prosty i każdemu się uda. Zobaczcie jak zrobić śledzie w oleju aby były przepyszne.
Śledzie w oleju z cebulą

Ryż z jabłkiem to szybkie, kilkuskładnikowe danie na słodko. Ten przepis wielu z nas kojarzy się jeszcze z dzieciństwa, bo z chęcią gotowały go również nasze mamy i babcie. Zafundujcie więc sobie sentymentalna podróż kulinarną i przygotujcie to danie w swojej kuchni. Ryż z jabłkami i cynamonem możecie podać jako deser, podwieczorek lub lekki obiad na słodko. Ryż na mleku to także świetny posiłek dla dzieci, nawet tych najmłodszych. Zobaczcie nasz szybki i prosty przepis na ryż z jabłkami.
Ryż z jabłkami

Domowy ketchup z cukinii – ten przetwór zaskoczy was smakiem! To pyszny sposób na nadmiar cukinii i smakowity sos w kuchni. Ketchup z cukinii najlepiej doprawić odrobiną pikantnej papryki - będzie pyszny! Możemy dodawać go do mięs lub pieczonych warzyw. To po prostu bardzo uniwersalny dodatek. Sprawdź przepis na ketchup z cukinii!
Ketchup z cukinii

Kasza gryczana z kozim serem i bakaliami to pomysł na zdrowy obiad, na lunch do pracy albo wcześniejszą kolację. Pamiętajmy, że kasze są niezastąpione zimą dzięki właściwościom rozgrzewającym.
Kasza gryczana z kozim serem i bakaliami

Kasza z warzywami to danie, które możemy zjeść zarówno na obiad, jak i na lunch czy lekką kolację. Wybierzmy taką kaszę jaką lubimy najbardziej i gotujmy! W naszym przepisie wykorzystaliśmy kaszę gryczaną i warzywa, które akurat mieliśmy w lodówce. To prosty przepis na sycące i zdrowe danie. Koniecznie sprawdźcie, jak smakuje tak przygotowana kasza z warzywami.
Kasza z warzywami

Pałki z kurczaka to znany i lubiany pomysł na obiad dla całej rodziny. To mięso jest tanie, łatwodostępne i bardzo proste w obróbce. Istnieje wiele wersji smakowych tego dania i niemal każda pani domu ma swój przepis na pałeczki z kurczaka. My prezentujemy klasyczną wersję, którą przygotujecie w mgnieniu oka. Jak zrobić idealnie soczyste pałki z kurczaka? Zobacz nasz prosty przepis i przygotuj pałeczki z kurczaka na dzisiejszy obiad.
Pałki z kurczaka w sosie

Sałatka tortellini to idealna propozycja na imprezowe danie, a także na pyszny posiłek w rodzinnym gronie. Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki nadziewane mięsem, serem lub grzybami. Na całym świecie zdobyły już rzeszę fanów. Przepis na sałatkę z makaronem tortellini jest bardzo prosty, całość przygotujesz zaledwie w kilka minut!
Sałatka z makaronem tortellini

Sałatka wiosenna z nowalijkami to wspaniały pomysł na wiosenny obiad lub kolację. Gdy tylko w sklepach i na straganach pojawiają się pierwsze rzodkiewki, świeże ogórki i pachnące pomidory, robimy właśnie tę sałatkę. Przepis na sałatkę wiosenną z rzodkiewkami, ogórkiem, pomidorem i jajkami na twardo z pewnością przyda wam się wiosną i latem - gwarantujemy, że nie można przestać jej jeść!
Sałatka wiosenna z rzodkiewkami

Ogórki w musztardzie to przepyszny dodatek, pasujący do wielu dań. Ich wyjątkowy smak sprawił, że od lat są obowiązkową pozycją na półce w każdej spiżarni. Jak przygotować ogórki w musztardzie? Przepis na musztardowe pikle jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Powstają bardzo szybko, a znikają jeszcze szybciej! Lepiej przygotujcie większy zapas, aby móc cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków w musztardzie przez cały rok.
Ogórki z musztardą

Pasztet z chleba razowego i orzechów to zupełnie inny pomysł na popularne danie. Znamy pasztety mięsne, znamy też pasztety warzywne, ale pasztet z chleba? Otóż taki pasztet może być naprawdę smaczny! Zwłaszcza, kiedy jego smak podkręcimy orzechami, pestkami słonecznika i miodem. Przepis poleca Agata Wojda.
Pasztet z chleba razowego i orzechów
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- Następna ›
- »
Artykuły powiązane
Placki ziemniaczane – praktyczne wskazówki, dzięki którym zawsze będą idealne
Jak zrobić placki ziemniaczane? Dyskusja na ten temat nierzadko wywołuje burzę – z jednej strony mamy tych, którzy jedzą placki ziemniaczane na słodko z cukrem czy kwaśną śmietaną, z drugiej strony zaś są osoby, dla których placki ziemniaczane z sosem węgierskim czy gulaszem to jedyny słuszny sposób podania. Są jednak zasadnicze pytania, na które odpowiedzi pozostają jednoznaczne, niezależnie od preferowanych dodatków.