jablka_z_grilla

Jabłka z grilla

Ocena:

4.45 (195)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Takie jabłka nahlepiej smakuja z dodatkiem lodów.

Składniki:

  • 3 duże i ładne jabłka
  • 3 łyżeczki miodu
  • 3 łyżki jagód
  • płatki migdałowe

Jabłka z grilla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z dużych i ładnych jabłek odciąć ostrożnie góry i łyżeczką wydrążyć środek ma powstać nam miseczka.
  • Do środków jabłek nasypać jagód, posypać migdałami i polać miodem, przykryć odciętymi wcześniej górami.
  • Całe jabłka ostrożnie owinąć folią aluminiową i grillować na grillu 10-15 min bez przewracania, aby sok z wnętrza nam się nie wylał.
  • Czas zależy od gatunku i wielkości jabłek.
  • Podawać jako gorący deser, polecam też spróbować z dodatkiem lodów
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne