papryki_faszerowane_miesem_na_zimno

Papryki faszerowane mięsem na zimno:

Ocena:

4.45 (200)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Bardzo dekoracyjna przekąska .

Składniki:

  • 4 duże papryki ( takich na ok. 10 cm wysokości i takim samym przekroju )
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 1/4 szklanki kuskusu
  • 1/3 szklanki wrzącej wody
  • 3 łyżki pokrojonego koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • 1/3 płaskiej łyżeczki soli
  • 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego

Papryki faszerowane mięsem na zimno: - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie.
  • Papryki nadziać farszem . Ułożyć w wysokim pojemniku parowaru .Ustawić go jako drugi od dołu. Nastawić parowar na 30 minut i tyle gotować papryki .Wyjąć papryki na talerz i wystudzić . Ostrym nożem pokroić w plastry ( każdą na 4 ) .Ułożyć na półmisku.
  • Podawać z ketchupem , majonezem, sosem tatarskim .
  • Ładnie wygląda jeśli użyje się różnokolorowych papryk ( np. żółte i czerwone, lub zielone )
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne