danie_chinskie

Danie chińskie

Ocena:

4.53 (144)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Pyszne sycące danie. Łatwe do przygotowania.

Składniki:

  • pół kilo mięsa mielonego z indyka
  • 5 pieczarek
  • mieszanka warzywna "chińska"
  • sos ostry z TaoTao
  • fix do potraw chińskich
  • Kasza kuskus błyskawiczna
  • bulion z kostki

Danie chińskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso wyłożyć do rondla podlac lekko wodą i dodać ok 3 łyżki sosu taotao. Dusić ok 10 minut. Dodac obrane i pokrojone (dowolnie) pieczarki i mieszankę warzywną. Dusić az warzywa zmiękną. Rozrobić pół fixa do potraw chińskich i zalac mięso z warzywami. Dusić ok 5 minut.
  • Podawac z kaszą kuskus przygotowaną w bulionie.

Porady

Zobacz też: kuchnia chińska w wersji fushion - recenzja

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne