Ryż z krewetkami i warzywami

Ocena:

4.41 (186)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Zdrowe danie dla amatorów owoców morza

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
  • 0,5 szklanki rosołu lub bulionu warzywnego
  • 0,5 opakowania mieszanki warzyw chińskiej
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 gr krewetek koktajlowych
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Biały pieprz

Ryż z krewetkami i warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na oliwie przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
  • Dodać warzywa ,przesmażyć, dodać krewetki i przecier pomidorowy. Wlać bulion i chwilę dusić. Ugotować ryż w osolonej wodzie.
  • Dodać ugotowany ryż , wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne