Krem z borówek

Ocena:

4.48 (165)

  • 40 min.
  • dla 3 osób
Pyszny deser rodem ze Szwecji

Składniki:

  • 0,5 litra borówek (świeżych lub mrożonych, niesłodzonych)
  • 0,25 litra cukru
  • 0,8 litra wody
  • 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej

Krem z borówek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozgnieść borówki i wymieszać razem z resztą składników. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając, aż zaczną się pojawiać bąble powietrza.
  • Przelać do salaterek, posypać odrobinę cukru na wierzch, by powstała skorupka. Serwować zimne, z bitą śmietaną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne