Pasta z selera i jajek

Ocena:

4.49 (192)

  • 35 min.
  • dla 1 osoby
pożywna pasta, nam smakuje z krakersami

Składniki:

  • 1 większy seler, ok. 0,5 kg
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 45 gram sera żółtego drobno startego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Sok prawie z całej cytryny do pasty i sok z 1 cytryny do gotowania selera
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • Pieprz cytrynowy do smaku
  • dodatkowo
  • krakersy lub świeże pieczywo

Pasta z selera i jajek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Seler ugotować w wodzie z dodatkiem szczypty soli i sokiem z 1 cytryny. Wystudzić.
  • Jajka i seler zetrzeć na drobnych oczkach.
  • Dodać ser żółty, majonez , musztardę, cukier, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem ziołowym, cytrynowym, solą i sokiem z cytryny. Schłodzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne