Kozaki duszone

Ocena:

4.5 (175)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Pyszne grzyby duszone

Składniki:

  • miska kozaków
  • 2 łyżki margaryny
  • 3 cebule
  • jogurt grecki
  • 1/2 łyżeczki soli do hartowania jogurtu
  • sól i pieprz do smaku

Kozaki duszone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kozaki oczyszczamy ze ściółki, płuczemy na durszlaku, osuszamy. Grzyby kroimy w plastry, cebule w piórka. 2 łyżki margaryny rozgrzewamy na patelni, dodajemy cebulę, solimy i lekko dusimy, dodajemy pokrojone kozaki, doprawiamy pieprzem, lekko mieszamy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Jogurt grecki hartujemy z 1/2 łyżeczki soli, mieszamy, dodajemy kilka łyżek wrzątku z grzybów, mieszamy i dodajemy do mieszanki grzybów i cebuli, mieszamy i chwilkę jeszcze dusimy, wykładamy na talerz.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne