Burgery wołowe z tofu

Ocena:

4.5 (181)

  • 20 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 10 minut Porcja: 445 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • bagietka
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 60 dag mielonej wołowiny
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki mielonego kminku
  • 20 dag wędzonego tofu
  • 6 łyżek oliwy
  • łyżka keczupu
  • tabasco
  • pomidor
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • liście sałaty
  • sól
  • pieprz

Burgery wołowe z tofu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kawałek bagietki (ok. 10 dag) rozdrobnić i namoczyć w wodzie. Czosnek i cebulę obrać
  • posiekać
  • zeszklić na maśle. Przestudzić. Tofu pokroić na małe kawałki.
  • Namoczoną bułkę odcisnąć
  • połączyć z mięsem
  • tofu
  • czosnkiem
  • cebulą
  • natką
  • oregano
  • kminkiem
  • solą i pieprzem. Z masy uformować kotlety
  • smażyć na oliwie 8 minut z każdej strony.
  • Keczup połączyć z tabasco i tymiankiem. Na podpieczone kromki bagietki kłaść sałatę
  • kotlecik
  • kawałek pomidora
  • przykryć drugą kromką. Podawać z sosem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne